Klei-iste Willy van Veen

Uit klei ambachtelijk vormen

Diverse bij elkaar passende vazen

Informatie

Telefoon: (06) 14118571

E-mail: willyvanveen@kpnmail.nl

www.allesmetklei-enzo.nl

 

Mijn werk bestaat voornamelijk uit het vervaardigen van persoonsgebonden opdrachten. Grofweg te verdelen in een viertal groepen:

Schilderwerk

Draaiopdrachten met een knipoog naar creativiteit

Handvormen die samen met de opdrachtgever wordt vormgegeven

Tegelwerk, zowel nieuw als restauratiewerk.

De draaiopdrachten kenmerken zich door een eigentijdse vormgeving in combinatie met ambachtelijke glazuurtechnieken. In een aantal gevallen met eigen gemaakt glazuur om te komen tot een al of niet glanzende afwerking in een specifiek gevraagde kleurstelling.

Handvormwerk is zeer persoonsgebonden. Vormgeving en opbouw hebben altijd een persoonlijke identiteit. Strak vormgegeven of juist met ronde vormen? Realistisch of juist impressionistisch? U bepaalt zelf welke elementen u terug wilt zien in het handvormwerk.

Tegelwerk is een bijzondere vorm van werken met klei in combinatie met schilderkunst. Doordat ik gebruik maak van technieken die stammen uit de 17e en 18e eeuw, soms in combinatie met hedendaagse techniek, ontstaat een tegel die nauwelijks van de oorspronkelijke ambachtelijke handtegel te onderscheiden is. Dankzij mijn opleiding kunt u tegelwerk verwachten met de “authentieke”uitstraling in combinatie met de persoonlijke noot.

Adres:

Rommelkont met laatje

Antieke tegel

Welkom

Informatie

Over mijzelf

Ons adres en route

Schilderwerk

Tegelwerk

Gebruiksgoed 1

Gebruiksgoed 2

Beeldhouwwerk

Objecten 1

Objecten 2

Objecten 3

Service